A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
![](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ae/Maguro_Chutoro_%28moderately_fatty_tuna%29_Nigiri.jpg/220px-Maguro_Chutoro_%28moderately_fatty_tuna%29_Nigiri.jpg)
![](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/Maguro_Otoro_%28fatty_tuna%29_Nigiri.jpg/220px-Maguro_Otoro_%28fatty_tuna%29_Nigiri.jpg)
Chūtoro (中トロ) is the name for medium fatty tuna when served in sushi restaurants.[1] A bluefin tuna yields akami (red meat), chūtoro, and ōtoro (大トロ, 大とろ, pink fatty tuna).
Chūtoro is usually found near the skin on the back and belly. It combines the lighter but deep, slightly bitter flavor of an akami with the sweet tenderness of an ōtoro. It is quite expensive and usually served only on special occasions.[1]
References
- ^ a b Smith, Andrew F. (2012). American Tuna: The Rise and Fall of an Improbable Food. University of California Press. p. 95. ISBN 9780520954151.
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk