A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Flambovanie (z fr. flamber = horieť) je opaľovanie niektorých pokrmov rôzne aromatizovaným alkoholom (koňakom, likérom, rumom, vodkou). Zapáliť sa dajú jedine pary z nápoja, ktorý obsahuje viac ako 40 % alkoholu.[chýba zdroj Táto úprava zlepšuje vzhľad alebo chuť pokrmu.
Podstata flambovania spočíva v tom, že sa malé množstvo alkoholu, ktorým sa poleje obsah panvice, následne zapáli. Alkohol sa nechá horieť tak dlho, až sa kompletne spáli a vo flambovanom pokrme tak zostane len šťava, v ktorej bol všetok prebytok tuku spálený a spotrebovaný plameňom.
Pri flambovaní je nutné dbať na bezpečnosť a znížiť riziko vzniku nehôd, napríklad rozliatie horiaceho destilátu na alebo príliš prudké vzplanutie alkoholu a následné popálenie.
Iné projekty
- Commons ponúka multimediálne súbory na tému Flambovanie
Zdroj
Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Flambování na českej Wikipédii.
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk