A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Kakaové maslo je kakaový tuk, svetložltej farby získaný lisovaním z fermentovaných, sušených, pražených a drvených kakaových semien a dužiny, z kakaových bôbov alebo ich zlomkov s týmito vlastnosťami:
- obsah voľných mastných kyselín najviac 1,75 % (vyjadrený ako kyselina olejová)
- nezmydeľniteľný podiel najviac 0,5 % (stanovený petroléterom)
- ak ide o lisované kakaové maslo najviac 0,35%
kakaové maslo obsahuje:
- nenasýtené mastné kyseliny - olejovú kyselinu (18:1)
- nasýtené mastné kyseliny - stearovú kyselinu (18:0), palmitovú kyselinu (18:0)
Zdroje
- http://www.nescafe.cz/sk/napojovesystemy/download/nutri-pro-03.pdf
- http://www.uniag.sk/SKOLA/POLNOHOSP/pol46/clanky/pol8.html
- POTRAVINOVÝ KÓDEX SR III. ČASŤ (spoločné výnosy MP SR a MZ SR), 26.1.2010
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk