A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Remuláda[1] (franc. rémoulade) je majonézová omáčka vo francúzskej kuchyni. Omáčka sa tradične skladá z nakladaných uhoriek, kapary, petržlenu, jarnej cibuľky, cesnaku, olivového oleja, koreneného octu, horčice a sardely .
Remuláda sa podáva k mäsovým pokrmom, rôsolom, obaľovaným rybám, morským plodom a vareným vajciam. Používa sa tiež v hotdogoch a sendvičoch namiesto masla alebo margarínu.
Literatúra
- Natalia Šinkarjova, Nadežda Bondarenko. Kulinarnaja encyklopedia. : Litres, 2017. S. 31. (po rusky)
- GORYS, Erhard. Das neue Küchenlexikon. Von Aachener Printen bis Zwischenrippenstück. 11. vydanie. dtv 36245, Frankfurt am Main 2007, ISBN 978-3-423-36245-0.
- Richard Hering, F. Jürgen Herrmann (Hrsg.): Herings Lexikon der Küche. International anerkanntes Nachschlagewerk für die moderne und klassische Küche. 24., pokročilé vydanie. Fachbuchverlag Pfanneberg, Haan-Gruiten 2009 (Erstausgabe 1907), ISBN 978-3-8057-0587-5.
Referencie
Zdroj
- Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Ремулад na ruskej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk