A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Tento článok si vyžaduje rozšírenie, aby zodpovedal základnému štandardu kvality. Pozrite si stránky z kategórie návody a štýl, prípadne diskusiu k článku a článok, prosím, doplňte. |
Čierny cesnak je typická ingrediencia ázijskej kuchyne (najmä Japonsko a Kórea)[1]. Vzniká Maillardovou reakciou (nie fermentáciou), kedy sa celé cibuľa cesnaku vystaví zvýšenej teplote po dobu niekoľko týždňov. Potom sa farba strúčikov zmení z bielej na čiernu. Cesnak zmäkne, výrazná chuť čerstvého cesnaku pominie a cesnak nadobudne sladkú a pikantnú príchuť.[1]
Referencie
Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Black garlic (food) na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).
- ↑ a b Ole G. Mouritsen, Klavs Styrbæk: Umami: Unlocking the Secrets of the Fifth Taste, Columbia University Press, 2014
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk