A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Bageta (fr. baguette)[1] je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska,[2] ktoré je tvarom neobvykle dlhé v pomere ku svojej celkovej veľkosti. Bežná bageta je 5 až 6 centimetrov široká a môže byť až meter dlhá. V priemere váži okolo 250 gramov.[3]
Bagety sa používajú väčšinou na sendviče alebo jednohubky. Vo Francúzsku veľmi často tvoria základ raňajok, podávajú sa tam s maslom a džemom alebo sa namáčajú do kávy alebo kakaa a sú servírované v malých miskách.
Referencie
- ↑ Entrada para baguette. Avance para la vigésima tercera edición del DRAE.
- ↑ Merriam-Webster's Collegiate Dictionary, 11th Edition
- ↑ baguette: Definition from Answers.com . answers.com, . Dostupné online.
Pozri aj
Iné projekty
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk