A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Hrozienka sú sušené plody vínnej révy. Môžu sa jesť surové alebo sa používajú pri pečení (napr. bábovka, mazanec) či varení (napr. niektoré omáčky). Hrozienka sú veľmi sladké vďaka veľkej koncentrácii cukrov. Keď sa hrozienka skladujú dlhšiu dobu, tak cukor v nich kryštalizuje, kryštáliky sa však dajú rozpustiť krátkym ponorením hrozienok do nejakej tekutiny (alkohol, ovocná šťava, mlieko či horúca voda).
Hrozienka sa niekedy predávajú tiež pod názvom sultánky. Sultánky sú obzvlášť sladké hrozienka sušené z vinných odrôd s veľkými plodmi bez semien.
Pozri aj
Iné projekty
- Commons ponúka multimediálne súbory na tému Hrozienka
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Antropológia
Aplikované vedy
Bibliometria
Dejiny vedy
Encyklopédie
Filozofia vedy
Forenzné vedy
Humanitné vedy
Knižničná veda
Kryogenika
Kryptológia
Kulturológia
Literárna veda
Medzidisciplinárne oblasti
Metódy kvantitatívnej analýzy
Metavedy
Metodika
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk