A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Kakaové maslo je kakaový tuk, svetložltej farby získaný lisovaním z fermentovaných, sušených, pražených a drvených kakaových semien a dužiny, z kakaových bôbov alebo ich zlomkov s týmito vlastnosťami:
- obsah voľných mastných kyselín najviac 1,75 % (vyjadrený ako kyselina olejová)
- nezmydeľniteľný podiel najviac 0,5 % (stanovený petroléterom)
- ak ide o lisované kakaové maslo najviac 0,35%
kakaové maslo obsahuje:
- nenasýtené mastné kyseliny - olejovú kyselinu (18:1)
- nasýtené mastné kyseliny - stearovú kyselinu (18:0), palmitovú kyselinu (18:0)
Zdroje
- http://www.nescafe.cz/sk/napojovesystemy/download/nutri-pro-03.pdf
- http://www.uniag.sk/SKOLA/POLNOHOSP/pol46/clanky/pol8.html
- POTRAVINOVÝ KÓDEX SR III. ČASŤ (spoločné výnosy MP SR a MZ SR), 26.1.2010
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk