Dip - Biblioteka.sk

Upozornenie: Prezeranie týchto stránok je určené len pre návštevníkov nad 18 rokov!
Zásady ochrany osobných údajov.
Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, nastavenie reklám a analýzu návštevnosti. OK, súhlasím


Panta Rhei Doprava Zadarmo
...
...


A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Dip
 ...
Rôzne druhy čatní

Dip (anglicky dip - namočiť) je druh omáčky rôznej hustoty, do ktorej sa namáčajú kúsky jedla, napr. syr, falafel, zemiakové alebo tortilové čipsy. V spôsobe podávania sa teda od klasických omáčok, ktorými sa jedlo polieva, líšia.

Základ dipu tvorí väčšinou jogurt, kyslá smotana, crème fraîche alebo majonéza. Za dip možno ale považovať aj ocot, med, čokoládu, olivový olej alebo samotný kečup, horčicu alebo majonézu.

Príklady

Pozri aj

Zdroj

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Dip na českej Wikipédii.

Zdroj:
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.

čítajte viac o Dip

Podporte znalostnú spoločnosť na Slovensku...
čítajte viac na tomto odkaze: Jedlá





Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.

Your browser doesn’t support the object tag.

www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk