A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Pica pollo je dominikánske jedlo. Ide o kuracie mäso, preferované sú krídla alebo stehná, vyprážané vo veľmi horúcom oleji. Mäso je predvarené vo vývare ochutenom červenou cibuľou, strúčikmi cesnaku, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a oregánom, potom sa obalí v zmesi múky a korenia, ako je paprika a rasca.
Kúsky pica pollo sa jedia samotné, s kečupom alebo tostones. Je to typické pouličné jedlo v Dominikánskej republike.
Pôvod názvu
Názov mohol vzniknúť dvomi spôsobmi:
- podľa spôsobu, akým sa kuracie mäso krája („seká“ – špa. pica) na kúsky
- podľa dominikánskeho slangového slova picar, čo v preklade do slovenčiny znamená „jesť rukami“
Zdroj
- Pica pollo na 196flavors.com (po anglicky)
- História a pôvod pica pollo na afuegoalto.com (po španielsky)
Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.
www.astronomia.sk | www.biologia.sk | www.botanika.sk | www.dejiny.sk | www.economy.sk | www.elektrotechnika.sk | www.estetika.sk | www.farmakologia.sk | www.filozofia.sk | Fyzika | www.futurologia.sk | www.genetika.sk | www.chemia.sk | www.lingvistika.sk | www.politologia.sk | www.psychologia.sk | www.sexuologia.sk | www.sociologia.sk | www.veda.sk I www.zoologia.sk